Yalnız Mesajı Göster

Sarı Ve Turuncu Renkli Besinlerin Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarı Ve Turuncu Renkli Besinlerin Faydaları Yararları



Sarı ve turuncu renkli besinlerin faydaları yararları

Sarı- turuncu renklerin öncüsü havuç, kayısı ve bal kabağı

Bu renk grubundaki sebze ve meyvelerde A vitamininin öncüsü olan karotenoidler bulunur Havuç, kayısı, bal kabağı, turunçgiller bu bileşiklerden zengin besinlerdir

A vitamini görme fonksiyonu için gereklidir, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direncin artmasını sağlar, kansere karşı koruyucu etkisi vardır Yemek borusu, mide, prostat, akciğer, karaciğer, kalın bağırsak kanseri riskini azalttığı bilinmektedir

İçerisinde olduğumuz kış ayları sarı-turuncu renkte sebze ve meyveleri tüketebilmek için bulunmaz bir fırsat sunmaktadır

Portakal, mandalina ve greyfurt dibi turunçgiller günlük meyve tüketiminiz içerisinde mutlaka olmalıdır Tek tip seçim yapmak yerine günlük her birinden birer adet tüketmeniz faydalı olacaktır

Ayrıca bu meyvelerin içerdiği yoğun posadan yararlanabilmek için suyunu sıkmak yerine meyvenin kendisini tüketmeniz bağırsak sağlığınızı korumaya ve kabızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır Havuç rendelenerek salatalarda kullanılabilir ayrıca yemeklerinizde de kullanabilirsiniz

Haşlanmış havucu garnitür olarak tüketebilirsiniz Fazla şeker kullanılmadan yapılan kabak tatlıları da bal kabağındaki vitamin ve minerallerden yararlanmanın iyi bir yolu olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla