Konu
:
Yapay Tatlandırıcı Gerçeği Öneriler
Yalnız Mesajı Göster
Yapay Tatlandırıcı Gerçeği Öneriler
11-04-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Yapay Tatlandırıcı Gerçeği Öneriler
6
Laktitol:
Bir başka şeker alkolüdür
Laktitol ağızda diş plaklarının oluşmasını önleyen yapay tatlandırıcıdır
Besin endüstrisinde çiklet yapımında kullanılır
7
Asesulfam Potasyum:
1988 yılında birçok klinik çalışma sonucunda kullanımına onay verilmiş olan yapay tatlandırıcıdır
Şekerden 130-200 kat daha fazla tatlıdır
Asesulfam potasyum metabolize edilemez ve idrarla atılır
Kansirojenik veya mutajenik etkileri gözlenmemiştir
Bu tatlandırıcının temelde en önemli özelliği diğer tatlandırıcılarla beraber kullanıldığında tatlılığın daha fazla artmasıdır
Assesulfam potasyum sadece çok yüksek dozlarda kullanılırsa tadı sakarin gibi acı veya metalik olur
Normal depolama koşullarında bozulmaz, pişirme ve fırınlamada yapısını değiştirmez
8
Siklamat:
1939 yılında sentezlenen şekerden 30 kat tatlı olan yapay tatlandırıcıdır
Aşırı doz kullanımı dışkı yumuşaması veya ishale neden olmaktadır
Erkek farelerde yapılan çalışmalarda testislerde atrofiye neden olduğu bildirilmiştir
Yine başka çalışmada mesane tümörleri geliştiği tespit edilmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul