Yalnız Mesajı Göster

Yapay Tatlandırıcı Gerçeği Öneriler

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yapay Tatlandırıcı Gerçeği Öneriler



6 Laktitol: Bir başka şeker alkolüdür Laktitol ağızda diş plaklarının oluşmasını önleyen yapay tatlandırıcıdır Besin endüstrisinde çiklet yapımında kullanılır

7 Asesulfam Potasyum: 1988 yılında birçok klinik çalışma sonucunda kullanımına onay verilmiş olan yapay tatlandırıcıdır Şekerden 130-200 kat daha fazla tatlıdır Asesulfam potasyum metabolize edilemez ve idrarla atılır Kansirojenik veya mutajenik etkileri gözlenmemiştir Bu tatlandırıcının temelde en önemli özelliği diğer tatlandırıcılarla beraber kullanıldığında tatlılığın daha fazla artmasıdır Assesulfam potasyum sadece çok yüksek dozlarda kullanılırsa tadı sakarin gibi acı veya metalik olur Normal depolama koşullarında bozulmaz, pişirme ve fırınlamada yapısını değiştirmez

8 Siklamat: 1939 yılında sentezlenen şekerden 30 kat tatlı olan yapay tatlandırıcıdır Aşırı doz kullanımı dışkı yumuşaması veya ishale neden olmaktadır Erkek farelerde yapılan çalışmalarda testislerde atrofiye neden olduğu bildirilmiştir Yine başka çalışmada mesane tümörleri geliştiği tespit edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla