11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüketilmesi Gereken Gıdalar
Tüketilmesi gereken gıdalar
Zerdeçal:
Baharatların süperstarı olarak bilinen zerdeçal, iltihap sökücü ve kanserden korucu maddeler içeriyor
Sardalya:
Ünlü bir doktor bu besini "Kutuya sıkıştırılmış sağlık "olarak nitelendiriyor Omega-3 bakımından çok zengin, civa içermez ve kalsiyum deposu Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganez bakımından çok zengin olup aynı zamanda tam bir B vitamini deposu
Kabak:
Gerek konserve gerek mevsiminde kabak, lif bakımından çok zengindir Bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini bakımından boldur ve kalorisi çok düşüktür
İsviçre Pazısı:
Karoten maddesiyle yüklü, yeşil yapraklı bir bitki olan pazı göz sağlığı için oldukça faydalı
Nar suyu:
Kan basıncını düşürdüğü ve antioksidanla bakımından zengin olduğu kanıtlanmıştır
Lahana:
Kanser önleyici olarak bilinen sülfür bakımından oldukça zengin bir besin
Yabanmersini:
Dondurma işleminin besin değerini düşürdüğü bilinse de, bu yöntemle yıl boyunca yabanmersini bulabilmek mümkün ve hafıza için çok yararlı bir besin
Erik Kurusu:
Antioksidan deposu
Kabak çekirdeği:
Kabağın besin değeri en yüksek olan kısmıdır ve magnezyum bakımından çok zengindir Erken ölümlerden korunmak için gerekli olan birçok minerali içinde barındırır
Zencefil:
Kan şekerini ve kolesterolü kontrol altına almada kullanılır
|
|
|