Konu
:
Un Tuz Şekerin Zararları
Yalnız Mesajı Göster
Un Tuz Şekerin Zararları
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Un Tuz Şekerin Zararları
Un tuz şekerin zararları
Daha çok sofra tuzu olarak kullandığımız tuzun fazlası başta hipertansiyon olmak üzere bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor
Günlük tuz tüketimi 2-3 gramla sınırlı kalmalıdır
Şeker, kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine ve sonra da düşmesine sebep olur
Bu da halsizlik, yorgunluk ve uyku halinin oluşmasına neden olur
Bunun dışında kan şekeri dengesizliği kişinin sürekli olarak yemek yemek istemesi anlamına gelir
Kan şekerimiz düştüğü zaman vücudumuz şekerli besinleri daha çok ister
Bu da kilo kontrolünü sağlamaya çalışan kişilerde kilo artışına sebep olabilir
Fazla şeker tüketimi, uzun vadede pek çok hastalığın oluşmasına da neden olur
Bu nedenle tüketilen şeker miktarı sınırlı olmalıdır
Kek, bisküvi, meyve suyu gibi hazır gıdalar, reçel, şerbetli-sütlü tatlılar miktarına dikkat edilerek tüketilmesi gereken besinlerdir
Ayrıca çay ile tüketilen şeker miktarı da sınırlandırılmalı mümkünse şekersiz içilmelidir
Un da şeker benzeri etki gösterir ve kan şekerinde ani iniş çıkışlara neden olur
Her türlü unlu gıdanın tüketim miktarı sınırlandırılmalı ekmek seçimi yaparken tam tahıllı, çavdarlı, kepekli undan yapılmış ekmekler beyaz unla yapılmış ekmeklere tercih edilmelidir
Ayrıca unlu ve şekerli gıdaların fazla tüketilmesi alınan enerji miktarını arttırarak obezitenin oluşmasına yol açar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul