Yalnız Mesajı Göster

Neden Diyet Günlüğü Tutmalıyız?

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Neden Diyet Günlüğü Tutmalıyız?

Diyet günlüğünde neler olmalı?

Günlüğün ilk sayfasında neden kilo vermek istediğinizi, kaç kilo vermek istediğinizi, o kiloda neler hissettiğinizi yazın Sonra günün tarihini atarak başlayabilirsiniz… Peki günlüğe tam olarak ne yazmanız gerekiyor?

- Ne yediğiniz ve içtiğiniz: Spesifik olun, en küçük detayına kadar yazmayı ihmal etmeyin Bütün kaçamaklarınız dahil her şeyi yazmalısınız

- Ne kadar yediğiniz: Kaç porsiyon yediniz, büyüklüğü ve gramı ne kadardı, kaç adetti…

- Kaç kalori aldığınız: Eğer yediklerinizin kaç kalori olduğunu biliyorsanız, mutlaka not edin, bilmiyorsanız da internetten bakmaya çalışın

- Ne zaman yediğiniz: Yediklerinizin yanına saatini de yazmayı ihmal etmeyin Günün hangi saatlerinde daha çok yediğinizi öğrenmeniz gerekiyor

- Nerede yediğiniz: Yemeğinizi nerede yediğiniz de önemli En çok nerede yemek yediğinizi böyle bulabilirsiniz

- Kiminle yediğiniz: Yalnız mıydınız yoksa birileri var mıydı yanınızda, not almayı unutmayın Acaba yalnızken mi daha çok yiyorsunuz, başkalarıyla mı…

- Ne yaptığınız: Yemek yerken başka şeyler uğraşıp uğraşmadığınız (Tv izlemek, gazete okumak, araba kullanmak, bilgisayar başında olmak vs)

- Ruh haliniz: Yemek yemeden önce, yemek sırasında ve yemekten sonra hangi duygular içinde olduğunuz Örneğin, sinirliyken çikolata yemeğe başladım, yerken mutlu oldum ama sonra pişmanlık duydum, gibi

- Sağlık durumunuz: Başınızın ya da midenizin ağrıyıp ağrımadığını, hasta olup olmadığınızı, regl döneminde olup olmadığınızı vb şeyleri yazmayı unutmayın

- Günlük aktiviteniz: O gün kaç dakika hangi sporu yaptınız, gün içinde ne kadar yürüdünüz vs gibi tüm fiziksel aktivitelerinizi, kaç kalori

- Kilonuz: Her gün sabah kalkar kalkmaz, aç karna, tuvalete girdikten sonra, kıyafetsiz ağırlığınızı not edin

Alıntı Yaparak Cevapla