Konu
:
Sağlıklı Beslenmeye Mutfakta Başlayın!
Yalnız Mesajı Göster
Sağlıklı Beslenmeye Mutfakta Başlayın!
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sağlıklı Beslenmeye Mutfakta Başlayın!
Kemik yapısının gelişmesine yardımcı, yüksek oranda kalsiyum içeren süt beslenmenizde önemle yer almalıdır
Süt alırken işlenmiş sütler yerine pastörize sütleri tercih etmelisiniz
Böylece içeriğindeki vitamin ve mineraller eksilmeden sütten maksimum faydayı görebilirsiniz
Dondurulmuş ürünler çalışan kadınların mutfakta işlerini kolaylaştırıyor
Her türlü sebze ve et ürünü dondurulmuş olarak satışa sunuluyor
Her zaman tazesini tüketmeye çalışın ancak dondurulmuş besinler almak durumundaysanız şok yöntemiyle dondurulmuş ürünleri tercih edin
Dondurulmuş et ürünlerini pişirmeden önce tamamen çözdürün
Hem lezzeti hem de sağlığı açısından etleri yüksek ısıda pişirin
Böylece et ürünlerindeki zararlı bakterileri yok edebilirsiniz
Pişirdiğiniz yiyecekleri ılıkken tüketmeye gayret gösterin
Lokmalarınızı iyice çiğneyerek yavaşça yemeyi alışkanlık haline getirin
Çok sıcak yemek midenizde sindirim işlemini zorlaştırır, yemek sonrası halsizliğe neden olur
Yapacağınız her yemeği ailedeki kişi sayısına göre belirleyin
Pişmiş bir yemeği ertesi gün tekrar ısıtmak yüksek oranda vitamin ve mineral kaybına neden olur
Yemeklerinizi ısıtmak için mikro dalga fırın kullanıyorsanız bir yemeği sadece bir kez ısıtın
Aynı yemeği defalarca mikro dalga fırında ısıtmak besin değerlerinin azalmasına neden olur
Bebeğiniz için hazırladığınız mama, çorba gibi yemekler bitmediğinde saklamayın
Beklemiş mamalar bebeğinize fayda sağlamaz
Burada yapılacak en doğru hareket bebeğinizin yiyeceği kadar mama hazırlamaktır
Temizlik hayatımızın vazgeçilmez kuralıdır
Bir çok hastalık ve zararlı bakteri hijyen kurallarına uyulmadığında ortaya çıkar
Örneğin çiğ tavuğu kesmek için kullandığınız bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan pişmiş tavuğu kesmek için kullanmayın
Bıçak ve kesme tahta üzerinde kalan çiğ tavuk bakterileri pişmiş tavuğa bulaşır ve zararlı hale gelir
Yemek yapmaya başlamadan önce ve yemek yaparken elleriniz sabunla iyice yıkayın ve nemli kalmayacak şekilde kurulayın
Et ürünlerini hazırlarken ellerinde kalan bakteri artıklarını temizlemiş, diğer yiyeceklere geçmesini önlemiş olursunuz
Mutfak tezgâhını ya da ellerinizi silmek için kullandığınız havluların temizliğine özen gösterin
Kullanma sıklığına göre her gün ya da iki günde bir temizlik bezlerini ve havlularını çamaşır makinesinde yıkayın
Fasulye, pirinç, mercimek, un gibi kuru gıdaları böceklerden korumak için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın
Kendi paketinde ya da plastik kaplarda saklamak hem kokuya neden olur hem de güve gibi böceklerin türemesine zemin hazırlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul