Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu?

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu?



Hangi un daha besleyici?

Söke 7 Tahıllı Un Karışımı

Tam buğday, yulaf, çavdar, arpa ve pirinç unu ile keten tohumu, ay çekirdeği, susam, koyu malt unu, çavdar ekşisi, askorbfk asit (antioksidan) içeriyor Ambalajın içeriğinde iki paket maya da bulunuyor Markanın diğer ekmek karışımları ise şöyle: Vitaminli, Ruşeym İlaveli, Geleneksel, Yulaf, Tam Buğday, Köy Ekmeği
Enerji 379 kcal Karbonhidrat 6786 gr Yağ 561 gr Protein 1434 gr Lif 114 gr

Doğalsan Tam Buğday Unu

Buğdayın dış kabuğuyla birlikte kara değirmende öğütülmesiyle elde ediliyor Tam buğday unu içerdiği doymamış yağ asitleri, demir, kalsiyum, E ve B grubu vitaminleri hücrelerin yenilenmesinde, beyin ve sinirlerin işlevlerini yerine getirmesinde önemli rol oynuyor Rafine edilmiş unda bu değerler yaklaşık beşte bir oranında azalıyor
Enerji 385 kcal Karbonhidrat 76 gr Protein 13 gr

Ülker Bizim Mutfak Tam Buğday Unu

Bizim Mutfak'ın diğer ürünleri arasında '7 Tahıllı', 'Çavdarlı', 'Köy Ekmeği' karışımları ve rafine beyaz unlar da bulunuyor
Enerji 375 kcal Karbonhidrat 742 gr Yağ 26 gr Protein 137 gr Uf 121 gr Fosfor 1803 mg Demir 366 mg Magnezyum 611 mg B1 036 mg B6 034 mg

Kalecik Kepekli Un

Buğday unu ile buğday kepeğinin karıştırılması sonucu elde edilen nispeten düşük kalorili bir un
Enerji 332 kcal Karbonhidrat 708 gr Yağ 16 gr Protein H5 gr

City Farm Organik Beyaz Un

Organik tarım esaslarına göre hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor
Enerji 352 kcal Karbonhidrat 75 gr Yağ 12 gr Protein 96 gr

Bünsa Soya Unu

Soya unu nişasta oranının düşük olması nedeniyle ekmeklerde buğday ya da çavdar ununun yerine kullanılamıyor Ancak ekmeklere yüzde 20 oranında karıştırılabiliyor Protein yönünden son derece zengin, bu nedenle et proteinlerinin yerine kullanılması son derece yaygın Ayrıca kızartma yaparken yağın emilmesini önlemeye yardımcı olduğu için kızartmalarda kullanmak için ideal
Enerji 330 kcal Karbonhidrat 304 gr Yağ 15 gr Protein 54 gr Lif 37 gr Kalsiyum 260 mg Çinko 5 mg B1 06 mg Niasin 25 mg Demir 14 mg

Sinangil Böreklik Buğday Unu

Kolay açılması yönüyle özellikle börek yapımında tercih ediliyor
Enerji 350 kcal Karbonhidrat 732 gr Yağ 12 gr Protein 116 gr

Doğal san Tahıl Unu Karışımı (Alman ekmeği)

Tam buğday, çavdar, yulaf unu ve keten tohumu, susam tohumu, ay çekirdeği, soya tanecikleri, koyu malt ununun karışımından oluşuyor, özellikle ekmek makinesi için ideal
Enerji 385 kcal Karbonhidrat 76 gr Protein 13 gr

Selva Buğday Unu

Börekten kurabiyeye, baklavaya farklı hamur işleri için kullanılabiliyor, içindekiler: Buğday unu, antioksidan (L- Askorbik Asit E 300)
Enerji 35317 kcal Protein 1041 gr Yağ 065 gr Şeker 012 gr Karbonhidrat 7642 gr Sodyum 394 mg

Kebir Trabzon Mısır Unu

Mısır unu özellikle Karadeniz mutfağına özgü bir tat Ekmek yapımının yanı sıra kızartmalarda da kullanılabiliyor Arpa, buğday, çavdar ve yulafın aksine glüten içermiyor
Enerji 368 kcal Karbonhidrat 7690 gr Yağ 18 gr Protein 690 gr

Sinangil Kepekli Un

Kendine has tadı ve aroması ile vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş bir ürün
Enerji 327 kcal Karbonhidrat 669 gr Yağ 127 gr Protein 122 gr Lif 56 gr

Alıntı Yaparak Cevapla