11-04-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Un Mu, Esmer Un Mu?
Hangi un daha besleyici?
Söke 7 Tahıllı Un Karışımı
Tam buğday, yulaf, çavdar, arpa ve pirinç unu ile keten tohumu, ay çekirdeği, susam, koyu malt unu, çavdar ekşisi, askorbfk asit (antioksidan) içeriyor Ambalajın içeriğinde iki paket maya da bulunuyor Markanın diğer ekmek karışımları ise şöyle: Vitaminli, Ruşeym İlaveli, Geleneksel, Yulaf, Tam Buğday, Köy Ekmeği
Enerji 379 kcal Karbonhidrat 67 86 gr Yağ 5 61 gr Protein 14 34 gr Lif 11 4 gr
Doğalsan Tam Buğday Unu
Buğdayın dış kabuğuyla birlikte kara değirmende öğütülmesiyle elde ediliyor Tam buğday unu içerdiği doymamış yağ asitleri, demir, kalsiyum, E ve B grubu vitaminleri hücrelerin yenilenmesinde, beyin ve sinirlerin işlevlerini yerine getirmesinde önemli rol oynuyor Rafine edilmiş unda bu değerler yaklaşık beşte bir oranında azalıyor
Enerji 385 kcal Karbonhidrat 76 gr Protein 13 gr
Ülker Bizim Mutfak Tam Buğday Unu
Bizim Mutfak'ın diğer ürünleri arasında '7 Tahıllı', 'Çavdarlı', 'Köy Ekmeği' karışımları ve rafine beyaz unlar da bulunuyor
Enerji 375 kcal Karbonhidrat 74 2 gr Yağ 2 6 gr Protein 13 7 gr Uf 12 1 gr Fosfor 180 3 mg Demir 3 66 mg Magnezyum 61 1 mg B1 0 36 mg B6 0 34 mg
Kalecik Kepekli Un
Buğday unu ile buğday kepeğinin karıştırılması sonucu elde edilen nispeten düşük kalorili bir un
Enerji 332 kcal Karbonhidrat 70 8 gr Yağ 1 6 gr Protein H 5 gr
City Farm Organik Beyaz Un
Organik tarım esaslarına göre hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor
Enerji 352 kcal Karbonhidrat 75 gr Yağ 1 2 gr Protein 9 6 gr
Bünsa Soya Unu
Soya unu nişasta oranının düşük olması nedeniyle ekmeklerde buğday ya da çavdar ununun yerine kullanılamıyor Ancak ekmeklere yüzde 20 oranında karıştırılabiliyor Protein yönünden son derece zengin, bu nedenle et proteinlerinin yerine kullanılması son derece yaygın Ayrıca kızartma yaparken yağın emilmesini önlemeye yardımcı olduğu için kızartmalarda kullanmak için ideal
Enerji 330 kcal Karbonhidrat 30 4 gr Yağ 1 5 gr Protein 54 gr Lif 3 7 gr Kalsiyum 260 mg Çinko 5 mg B1 0 6 mg Niasin 2 5 mg Demir 14 mg
Sinangil Böreklik Buğday Unu
Kolay açılması yönüyle özellikle börek yapımında tercih ediliyor
Enerji 350 kcal Karbonhidrat 73 2 gr Yağ 1 2 gr Protein 11 6 gr
Doğal san Tahıl Unu Karışımı (Alman ekmeği)
Tam buğday, çavdar, yulaf unu ve keten tohumu, susam tohumu, ay çekirdeği, soya tanecikleri, koyu malt ununun karışımından oluşuyor, özellikle ekmek makinesi için ideal
Enerji 385 kcal Karbonhidrat 76 gr Protein 13 gr
Selva Buğday Unu
Börekten kurabiyeye, baklavaya farklı hamur işleri için kullanılabiliyor, içindekiler: Buğday unu, antioksidan (L- Askorbik Asit E 300)
Enerji 353 17 kcal Protein 10 41 gr Yağ 0 65 gr Şeker 0 12 gr Karbonhidrat 76 42 gr Sodyum 39 4 mg
Kebir Trabzon Mısır Unu
Mısır unu özellikle Karadeniz mutfağına özgü bir tat Ekmek yapımının yanı sıra kızartmalarda da kullanılabiliyor Arpa, buğday, çavdar ve yulafın aksine glüten içermiyor
Enerji 368 kcal Karbonhidrat 76 90 gr Yağ 1 8 gr Protein 6 90 gr
Sinangil Kepekli Un
Kendine has tadı ve aroması ile vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş bir ürün
Enerji 327 kcal Karbonhidrat 66 9 gr Yağ 1 27 gr Protein 12 2 gr Lif 5 6 gr
|
|
|