Konu
:
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
Yalnız Mesajı Göster
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi
* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır
* Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir
* Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır
* Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar
* Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır
* Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır
* Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır
Çünkü B2 vitamininden zengindir
Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır
* Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır
* Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir
Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul