Yalnız Mesajı Göster

Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi



Gıdaların Besin Değerini Arttırma Yöntemi

* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır

* Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir

* Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır

* Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar

* Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır

* Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır

* Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır Çünkü B2 vitamininden zengindir Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır

* Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır

* Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla