Yalnız Mesajı Göster

Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz



Dondurma alırken nelere dikkat etmeli

Dondurmanın üretimi ve hazırlanmasıyla ilgili Türk Gıda Kodeksi'nin tebliğ ve yönetmelikleri olduğunu hatırlatan Saraçoğlu, buna göre dondurmanın ancak pastorize, UHT veya sterilize sütten üretilebileceğini ifade etti Saraçoğlu, şunları kaydetti:

''Dondurmada, uygun ambalajlama ve saklama önemli Dışarıdan sıcaklık veya bakteri almayacak şekilde soğutucuda saklanmalı Ambalajı kolay yırtılmayan ve nemden kolay etkilenmeyen bir maddeden yapılmalı

Dondurma alırken, tarihine, soğutucuya ve ambalaja dikkat etmeliler Açıkta satılan dondurmalarda ise ambalaj olmadığından çevreyle çok daha fazla yüz yüze kalıyor ve çapraz kirlenme riski artıyor Bu nedenle ambalajlı dondurmalarda mikroplanma riski daha az''

Bozuk dondurma tüketmenin ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Saraçoğlu, bozuk dondurma tüketen kişilerde ishal, kusma, ateş ve eklem ağrıları görülebileceğini söyledi

Diyabet hastalarının ve kilo problemi olanlara diyet dondurmaları öneren Saraçoğlu, ''Sağlıklı ortamda üretilmiş dondurma, her mevsim tüketilebilir Herhangi bir hastalığa neden olmaz'' diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla