Yalnız Mesajı Göster

Sakarya Da Tatil

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sakarya Da Tatil

sakarya ile ilgili konuya buradan devam edelim
Ultima Doğa Sporları ve Araştırma Derneği

Bu hafta sonu Ultima Doğa Sporları olarak Sakarya'nın kuzeyine çıkarma yaptık Yaz sıcakları bastırdı ya, Ultima ekibini biraz serinletelim dedik

Uzun süredir adını duyduğum ama gitmeye fırsat bulamadığım bir yere; Maden Deresine gittik

Yaz gelince dere yürüyüşleri doğaseverlerin gözdesi olur Bu konuda olağanüstü keyifli bir parkur olan Maden deresi görülmeye değer Tanıtımı yapılmadığından dolayı buraları gezip gören kişi sayısı yok denecek kadar az

Yürüyüş alanının doğal dokusu, 19 yüzyılda yapılmış olan maden tünelleri ve suyolları, yüz yıl öncesine ait taş işçiliği ile yapılmış olan küçük barajın görüntüsü, barajın üzerinden dökülen şelale insanı tarihin derinliklerine götürüyor

Definecilerin efsaneleriyle ünlü olan bu bölge 1800'lü yıllarda Fransızlar tarafından işletilmiş Burada altın ve gümüş maden yatakları olduğu söyleniyor İngiliz ve Fransızlar, başka milletlerin madenlerini sömürme konusunda dünyanın en tecrübeli iki devletidir Siz bakmayın İngiltere ve Fransa'nın burnu kalkık tavır ve tafralarına Bugünkü zenginliklerini sömürdükleri ülkelere borçlular

Bu haftaki parkur kısa olunca otobüsü doldurduk Arif Aruca Bey'i parkurun çerezliği konusunda ne kadar ikna etmeye çalışsam da başarılı olamadım Siyasetçi olduğundan olsa gerek ustalıkla manevra yaparak son anda gelmekten kurtuldu Bir dahaki sefere
Genel yayın müdürümüz Özgür Arık ise işin makarasında "Kirlenmiş şehir siyasetine" inat dağlara çıkmaktan bahsediyor "İbrahim, şu dağcılık işini bana da öğret" diyor İsyancı ruhuna dağlardan takviye yapacak galiba

30 kişilik Ultima ekibine ilaveten doğaseverlerden oluşan dört kişilik Akyazılı bir ekip Kocaali 'de bize katıldı Dere içinde mola verdiğimiz sırada tanıştık ve birlikte çay içtik Akyazı'da binlerce kişiden oluşan ve geleneksel olarak düzenlenen doğa yürüyüşlerinin mimarı olduğunu öğrendiğim Erol Bey ve üç arkadaşını bu vesile ile tebrik ediyorum

DOGAY 2006 Taraklı'da ikincilik ödülü alan fotoğraf sanatçısı Dr Recep Yüksel ekibimize Gölcük'den katıldı Maden Deresi parkurunun fotoğraflanması konusundaki ricamı kırmayıp gezi boyunca fotoğraf çeken Recep Bey'e teşekkür ediyorum Maden Deresine ait fotoğrafları sitemizde wwwultimaorgtr inceleyebilirsiniz

Diğer yandan Kocaali İl Genel Meclis Turizm Komisyonu Üyesi Ertan Yılmaz Bey; gezi boyunca bizleri yalnız bırakmadı Dönüşte bizimle yürümekten pişman olmuş gibiydi ama ne yapalım ok yaydan çıktı bir kere

Aktivite toplam olarak dört buçuk saat sürdü Çıkışı; parkur başlangıcındaki alabalık tesislerinden yaptık Dere içinden yukarı yürüyen ekibimiz takriben bir saat sonra şelaleye ulaştıktan sonra barajın hemen sağındaki kayalık zeminden rehberlerin yardımıyla tırmandı Barajın üzerine çıkarak bir buçuk saat daha yürüdük Baktık derenin sonu gelmiyor Yeter deyip dönüşe geçtik

Dönüşte macera olsun diye farklı bir rota izledik Amacımız dağın içine inşa edilmiş olan tünel ve suyollarını kullanarak parkuru tamamlamak Gerçi tünel başında Ultima üyeleri arasında küçük bir tartışma yaşandı

Daha önceden keşif yapan ekipten biri; Genel Sekreterimiz Tafo Mehmet'in tünellerde sıkışma ihtimali üzerine bir kılçık attı ama yemedik Tafo Mehmet, her zamanki gibi esprileri ve formuyla göz doldurdu Dönüşte ısmarladığı dondurmalar, neyin şerefineydi tam anlayamadım

Tünel geçişleri ve enfes doğal güzelliği ile insanı büyüleyen Maden Deresi görüntüleri ekipteki herkese unutulmayacak anlar yaşattı

Sizler de parkur alanı başlangıcında bulunan tesislerde alabalık yedikten sonra müthiş doğal güzellikler içerisinde çaylarınızı yudumlayıp yorgunluk atabilirsiniz İlgilenenler için tesis irtibat tel: Avni Çatalbaş; cep:0 538 2600660

Sakarya'nın doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlayan Ultimanın bütün üyelerine teşekkür ediyor; yeni rotalarda görüşmek üzere diyorum

İbrahim Selamet

Ultima; "Eğer sen istersen, o hayal değildir"

Ultima

Dere Geçişi Bazen Beklemeyi Gerektirir

Macera Adamı Osman

Bu Kaçıncı Karşıya Geçiş

Barajın diğer yanında olmak güzel

Yolun zor kısmını aştılar Relax durumu

yürüyüş bazen de dikine olabilir

Dikkatli bir geçiş anı

Alıntı Yaparak Cevapla