11-04-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avustralya Nasıl Gidilir Ne Yenir Ne İcilir
Ne Yenir?
Dampers
Avustralya mutfağını oluşturan yemekler modern çizgiler taşıyorsa da geleneksel havayı terk etmeyen bir yapıya sahip Altın şurup (Golden syrup) adını verdikleri tatlı bir sos, güneşte kurutulmuş ve dilimlenmiş domates, un ve suyun yoğrulmasıyla hazırlanan bir çeşit ekmek olan Dampers, ülkenin en ünlü lezzetlerinden biri Ülke mutfağında özel bir yere sahip olan kabuklu deniz canlıları ve balık çeşitleri fırında, buharda, kızartma ve ızgara şeklinde hazırlanıyor Kırmızı et ve kümes hayvanları balığın yanı sıra en çok kullanılan malzemeler
Yeme İçme Olanakları
Courgette
54 Marcus Clarke St, Canberra
tel : 02/6247 4042
The Boat House by the Lake
Grevillea Park, Menindee Drive, Barton
tel : 02/6273 5500
The Tryst
Bougainville St , Manuka
tel : 02/6239 4422
Önemli Telefonlar
T C Büyükelçiliği
60 Mugga Way, Red Hill A C T 2603, Canberra
tel : ( 61-2 ) 629 502 27
fax : ( 61-2 ) 623 965 92
|
|
|