Konu
:
Küba Tanitimi
Yalnız Mesajı Göster
Küba Tanitimi
11-04-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Küba Tanitimi
Küba Spor
Küba Uluslararası spor alanlarında büyük ilerlemeler ve katkılar göstermiştir
Küba'nın Uluslararası spora yaptığı katkılar sayesinde dünyada bir çok ülke Kübalı spor adamlarından yardım almaktadır
Küba'nın yaptığı bu olağanüstü katkı tüm dünya spor adamları tarafından takdir edilmektedir
Küba'da halka açık tüm meydanlarda insanları spora teşvik etmek için büyük spor merkezleri ve spor alanları halkın hizmetine sunulmuştur
Şu anda dünya üzerinde 106 farklı ülkede 15 bini aşkın Kübalı spor teknisyeni kültür fizik ve rekreasyon alanlarında hizmet veriyor
Küba SporÖzellikle de Kübalı uzmanların çalışmalarıyla birçok ülkenin dünya çapındaki yarışmalarda daha iyi sonuçlara ulaşması onların bu başarısın tüm tünyada kabul edilmesini sağlamıştır
Kübada her yıl ortalama 60 bin öğrenci üniversitelerin beden eğitimi bölümlerinde öğrenim görüyor
Ülkenin 169 belediyesinde ise üniversite spor merkezleri hizmet vermektedir
Sadece Kübanın başkenti Havanada 72 ülkeden gelen birçok sporcu ve antrenör kübalı spor uzmanları tarafından eğitim almaktadır
Küba spora sadece eğitim vererek değil aynı zamanda yoksul ülkelere de ücretsiz eğitim imkanı sağlayarak katkıda bulunmaktadır
Ayrıca Küba'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından da geçerliliği tanınan bir Olimpiyat Laboratuarı bulunuyor
Küba'nın büyük ilerlemeler kaydettiği Tıp ve fizik gibi alanlar dışında uluslararası spor okulu kurarar şu anda Afrikadan birçok gence ücretsiz eğitim vermektedir
Küba için sporda yarışma, rekabet değil birlik ve dayanışma önceliklidir
Küba'da toplamda 400ün üzerinde spor hekimi bulunuyor
Hekimler ile birlikte sporcular da sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlabiliyor
Küba SporKübanın spor alanındaki bu başarısı tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır
Adanın nüfusu 2007 yılı itibari ile 11,2 milyondur
Yalnızca 2007 yılında, sistematik olarak spor yapanların sayısı 4,4 milyondur
Bunların 163 bin 396sı spor alanlarında yüksek performans göstermiş kişilerdir
Kübada herkes tarafından kabül edilmiştir ki “halkın spor yapma hakkı” tartışılmazdır
Kübalılar için spor bir kâr alanı değildir
Yarışmadan keyif almak olmakla birlikte yarışmak onlar için her zaman gurur kaynağıdır
Küba bu spor kültürüyle dünya üzerinde spor alanındaki başlıca enternasyonalist örnek olduğunu göstermektedir
Küba'nın uluslararası spor hareketlerinde Boks, Voleybol, Basketbol, Kürek, Atletizm, Eskrim ve Beyzbol gibi dallarda öncü oldukları kabul edilmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul