Yalnız Mesajı Göster

Küba Tanitimi

Eski 11-04-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi

Küba Tanitimi

Küba Spor

Küba Uluslararası spor alanlarında büyük ilerlemeler ve katkılar göstermiştir

Küba'nın Uluslararası spora yaptığı katkılar sayesinde dünyada bir çok ülke Kübalı spor adamlarından yardım almaktadır

Küba'nın yaptığı bu olağanüstü katkı tüm dünya spor adamları tarafından takdir edilmektedir

Küba'da halka açık tüm meydanlarda insanları spora teşvik etmek için büyük spor merkezleri ve spor alanları halkın hizmetine sunulmuştur

Şu anda dünya üzerinde 106 farklı ülkede 15 bini aşkın Kübalı spor teknisyeni kültür fizik ve rekreasyon alanlarında hizmet veriyor

Küba SporÖzellikle de Kübalı uzmanların çalışmalarıyla birçok ülkenin dünya çapındaki yarışmalarda daha iyi sonuçlara ulaşması onların bu başarısın tüm tünyada kabul edilmesini sağlamıştır

Kübada her yıl ortalama 60 bin öğrenci üniversitelerin beden eğitimi bölümlerinde öğrenim görüyor Ülkenin 169 belediyesinde ise üniversite spor merkezleri hizmet vermektedir

Sadece Kübanın başkenti Havanada 72 ülkeden gelen birçok sporcu ve antrenör kübalı spor uzmanları tarafından eğitim almaktadır

Küba spora sadece eğitim vererek değil aynı zamanda yoksul ülkelere de ücretsiz eğitim imkanı sağlayarak katkıda bulunmaktadır Ayrıca Küba'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından da geçerliliği tanınan bir Olimpiyat Laboratuarı bulunuyor

Küba'nın büyük ilerlemeler kaydettiği Tıp ve fizik gibi alanlar dışında uluslararası spor okulu kurarar şu anda Afrikadan birçok gence ücretsiz eğitim vermektedir

Küba için sporda yarışma, rekabet değil birlik ve dayanışma önceliklidir

Küba'da toplamda 400ün üzerinde spor hekimi bulunuyor Hekimler ile birlikte sporcular da sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlabiliyor

Küba SporKübanın spor alanındaki bu başarısı tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır

Adanın nüfusu 2007 yılı itibari ile 11,2 milyondur Yalnızca 2007 yılında, sistematik olarak spor yapanların sayısı 4,4 milyondur Bunların 163 bin 396sı spor alanlarında yüksek performans göstermiş kişilerdir

Kübada herkes tarafından kabül edilmiştir ki “halkın spor yapma hakkı” tartışılmazdır

Kübalılar için spor bir kâr alanı değildir Yarışmadan keyif almak olmakla birlikte yarışmak onlar için her zaman gurur kaynağıdır

Küba bu spor kültürüyle dünya üzerinde spor alanındaki başlıca enternasyonalist örnek olduğunu göstermektedir

Küba'nın uluslararası spor hareketlerinde Boks, Voleybol, Basketbol, Kürek, Atletizm, Eskrim ve Beyzbol gibi dallarda öncü oldukları kabul edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla