Konu
:
Visions - Michio Kaku
Yalnız Mesajı Göster
Visions - Michio Kaku
11-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Visions - Michio Kaku
Visions - Michio Kaku
Üç yüz yıl önce Isaac Newton şöyle yazmıştı: “Ben kumsalda çakıl taşlarıyla oynarken gerçeğin engin okyanusu önümde uzanıyordu”
Newton okyanusu incelerken doğa yasaları gizem, hayret ve batıl inançların delinmez örtüsüne sarılıydı
Bildiğimiz anlamda bilim mevcut değildi
İnsanlar okuma-yazma bilmeden en ağır ve sağlıksız koşullarda yaşıyor, çoğu 30unu görmeden ölüyordu
Ancak Newton ve diğer bilim adamlarının adımları muhteşem bir olaylar zincirinin tetiğini çekti
Toplum köklü bir transformasyona uğradı
Newtonun mekanikteki buluşları güçlü makinelere ve daha sonra buhar makinesinin icadına yol açtı
Böylece tarım toplumunun yerini sanayi toplumuna bırakmasıyla yeryüzünün şekli değişti
Fabrikalar birbirini izledi
Ticaret canlandı
Demiryolları kıtaları birbirine açtı
19
yüzyıla gelindiğinde yoğun bir bilimsel buluşlar dönemi başlamıştı
Bilim ve tıpta kaydedilen gelişmeler insanların yoksulluk ve cehalet batağından kurtulmasına, yaşantılarını zenginleştirmesine, bilgiyle donanmasına ve gözlerinin açılmasına yardım ederek Avrupadaki feodal hanedanların, krallıkların ve imparatorlukların yıkılma sürecini başlattı
20
yüzyılın sonuna gelindiğinde bilim atomun sırrını çözmüş, yaşam molekülünü görmüş ve bilgisayarı yaratmıştı
Quantum devrimi, DNA devrimi ve bilgisayar devrimi sayesinde gerçekleştirilen bu üç temel buluşla maddenin, hayatın ve matematiğin esasları nihayet çözümlenmişti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul