Malzemeler:
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr badem veya fistik
Nasil mi Yaptim?
İrmik, pudra sekeri, un, yogurt, kabartma tozu, vanilya,
hepsini iyice karistirip yaglanmıs tepsiye yayilacak

Yerlestirdikten sonra uzeine ince bir tabaka el yordamı ile
veya temiz bir yaglama fircasi ile sivi yagla yaglanacak

( zeytinyag kullanirsaniz daha iyi sonuc alirsiniz)
Bademler veya fıstıklar uzerine duzgunce enine veya boyuna
yerlestirilecek ve firinlanacak
SURUP ;
2 bardak su ,3 bardak şeker,1/2 limon suyu kaynatılacak
Tepsi fırından cıktıktan sonra hazırlanmış sicak surup uzerine
gezdirilerek dokulecek

Arkasından ilik firinin icine bir sure
beklemesi icin yeniden sokulacak

Dinlendikten sonra servis
edilip uzerine tarcin dokulup tabiki afiyetle yenecek

Kolay gelsin
