Yalnız Mesajı Göster

Çalışan Kadının Yemek Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çalışan Kadının Yemek Kitabının Özeti



Çalışan Kadının Yemek Kitabı

Kitap, günümüzde işi ve ailesi arasına sıkışmış çalışan kadının, rutin işleri arasında yer alan yemek pişirme eylemi için harcadığı zamanı azaltıp kendine, özel zevklerine daha fazla zaman ayırabilmesini, yemek pişirme işlevini zorunlu bir görevden keyif verici bir uğraş haline dönüştürmeyi amaçlamaktadır Gerek iş, gerekse günlük yaşamda kadınların karşılaştıkları güçlükleri bir nebze olsun unutturmak, mutfakta onların yaratıcı yönlerini açığa çıkarmak, yaptıkları yemeklerle övgü, takdir kazanmalarını sağlayarak özgüvenlerini artırmayı hedeflemektedir

Kitapta çeşitli teknik ve yöntemlerle yemek pişirme süreleri kısaltılıp yemek tarifleri basitleştirilmiştir Tüm tarifler denenip, kitap okurlarının karşılaşabilecekleri zorluklar hafifletilmeye çalışılmıştır

Dünya, Osmanlı ve Türk mutfağından örneklerin verildiği tarifler; çorbalar, salatalar, sebze yemekleri, et, balık, tavuk yemekleri ve tatlılar olmak üzere 5 ana bölüm altında toplanmıştır Tariflerde, yemeklerin kaç kişilik olduğu, ne kadar sürede hazırlandığı ve pişirildiği belirtilerek, uygulamaya başlamadan önce pişirenin doğru zaman planlaması yapmasına yardımcı olunmuştur Malzemeler, yemeğe katılma sırasına göre düzenlenip, yemeğin yapılma aşamaları numaralandırılarak tariflerin kolay ve pratik biçimde uygulanması sağlanmıştır

Sevgi dolu, sıcak ve keyifli sohbetler eşliğinde nice sofralar kurmanız dileğiyle…

Şimdiden kolay gelsin, ellerinize sağlık, afiyet olsun

Yazar : Pırıl Aslan

Yayınevi : İnkılap Kitabevi

Sayfa Sayısı : 264

Etiket Fiyatı : 40,00 YTL

Basım Tarihi : Ağustos 2008

Alıntı Yaparak Cevapla