Konu
:
İçe Dönük Konuşmanın Gücü
Yalnız Mesajı Göster
11-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YAZAR: Shad HELMSTETTER / ÇEVİREN : H
Betül ÇELİK
Beynimize ne koyarsak onu geri alırız
Bilinç altımız bir süngerdir; yeterince sık ve kesin söylerseniz ona söylediğiniz her şeye inanacaktır
Bir yalana bile “ Beynimiz, ona söylediklerimizi mantık ve doğruluk süzgecinden geçirmediğinden, yıllar boyunca tutumlarımız ve inançlarımız doğrultusunda yaptığımız programları harfi harfine uygular
Dolayısıyla içe dönük konuşmayla uzun zamandır yaptığımız negatif yönlendirmeyi ortadan kaldırmak tamamen elimizdedir
Bir insanın geleceğini yönlendirmesi, mutlaka o insanın kendisini yönetmesiyle başlar
Yönetim sonucu ortaya koyduğumuz davranışlarda sırasıyla söyle etkilenir ;
1
Programlama inançları yaratır
2
İnançlar tutumları yaratır
3
Tutumlar duyguları yaratır
4
Duygular eylemleri belirler
5
Eylemler sonuçları doğurur
Dolayısıyla kendimizi iyi yönetmek ve sonuçları değiştirmek için atacağımız ilk adım programımızı değiştirmektir
Olumsuz düşünmeyi durdurmaya karar verdiğimiz ve eksinin yerine koyacağımız hazır, yani olumlu sözcüklerimiz olmadığı zaman daima geçmişin eski, rahat, olumsuz içe dönük konuşmasına döneriz
Vermiş olduğumuz kararı destekleyecek içe dönük konuşma yöntemleri ise şöyledir ;
1
Sessiz içe dönük konuşma
2
İçe dönük sözler
3
İçe dönük sohbet
4
İçe dönük yazma
5
Boşa k0onuşma
Sırasıyla bu basamakları hazmederek kullanırsak ulaşacağımız sonuç ise şöyledir;
“Mücadele, yenme, çözüm ve kazanma günlük hayatımda ilke edindiğim kelimelerdir
“Mücadeleler” fırsatlardır
“ Onları yenmek ise kaçınılmaz sonuçtur
“ Çözümler “ başarıya tırmanma basamaklarıdır ve “ Kazanmak “ benim hayat tarzımdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul