Yalnız Mesajı Göster

En İyi Güzellik Yiyecekleri

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En İyi Güzellik Yiyecekleri



Ketentohumu Yağı - şaşırtıcı yağ asitleriyle dolu
Ketentohumu yağı ve ketentohumu cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdırlar Aynı zamanda, cildi sağlıkla besleyen karoten ve E vitamini bakımından da zengindirler Hücre zarlarınız, temelde temel yağlardan oluşur ve yediğiniz yağların kalitesi doğrudan cildinizin yüzeyine yansır Ketentohumu yağı cildinizi sıkı ve yumuşak yapar Ketentohumunun içinde yüksek oranda lif vardır ve buna ek olarak lignan adı verilen koruyucu fitonutrientler bakımından da zengindir Lignanlar aynı zamanda vücut hormonlarınızın dengelenmesini sağlayan fitoöstrojenler gibi de çalışır ve cildinizin hem genç hem de yumuşak kalmasını sağlar
Taze yapılmış ketentohumu yağı tatlı ve lezzetlidir Ama dayanıklı değildir: oksijene maruz kaldığında çok çabuk oksitlenir (yani serbest radikal üretir) Masanıza geldiğinde iş işten geçmiş olabilir! Daima küçük şişelerde ve dondurulmuş olan ke-tentohumu yağlarını tercih edin Şişeyi açtıktan sonra altı hafta içinde tüketmeye bakın ve asla ısıtmayın
Güzellik dozajı: Günde bir ya da iki yemek kaşığı taze çekilmiş ketentohumu ya da bir yemek kaşığı soğuk presli organik ketentohumu yağı
Güzellik servis önerileri: Taze çekilmiş ketentohumlarını taze meyvelerin, sebzelerin veya doğal yoğurdun üzerine serpin Sabahları yapacağınız karışımların içine bir yemek kaşığı ketentohumu yağı ekleyebilirsiniz

Zeytinyağı - Yunan kırışıklık kürü
Sıkı ve pürüzsüz bir cilt için aldığınız zeytinyağı miktarını artırın Tekli doymamış yağlar ve fitonutrient antioksidan polifenoller bakımından zengin olan zeytinyağı, günlük anti-ageing cephaneliğinizin en önemli parçasıdır 2001 yılında Journal of the American College of Nutritionde yayınlanan bir araştırma, diyetlerin kırışıklıklar üzerindeki etkilerini incelemiştir Araştırmacılar diyetleri ve güneşe maruz kalan bölgelerde yaşayan insanların ciltlerini kıyaslamışlar ve yüksek miktarda zeytinyağı, sebze ve yeşillik tüketenlerin daha az kırışıklığa sahip olduğunu görmüşler
Güzellik dozajı: Her gün bir ya da iki yemek kaşığı zeytinyağı
Güzellik servis önerileri: Salatalara koyun Sebzelerin ve diğer bitkilerin üzerine gezdirip yanına dövülmüş kabak çekirdeği ekleyin Sote yaparken ya da yemek pişirirken kullanın
Püf noktası
Daima soğuk presli işlenmemiş zeytinyağı olmaya özen gösterin Bu rafine edilmemiş ve en iyi kalite zeytinlerden ısıya maruz bırakılmadan üretilmiş zeytinyağıdır Zeytinyağı yemek pişirirken de en rahat kullanabileceğiniz yağdır; çünkü ısındığı halde içindeki polifenolleri kaybetmez

Bitkiler - antioksidan yardımcılar
Biberiye, adaçayı ve kekik gibi taze bitkileri yemeklerinize lezzet ve renk vermeleri için kullanabilirsiniz Güzellik açısından faydalarına gelince, hepsi birer antioksidan kaynağıdır
Güzellik servis önerileri: Taze bitkileri doğrayıp salatalara, balıklara ve sebzelere ekleyin Üzerlerine zeytinyağı gezdirin Güçlü bir antioksidan olan zencefili de lezzet katması için ekleyebilirsiniz
Çiğin gücü: anti-ageing enzimler
Mükemmel cilt için çiğden şaşmayın Çiğ yiyecekler sağlık ve cilt için çok yararlı doğal enzimler bakımından zengindir Enzimler vücudunuzun işgücü gibidir: yani hemen hemen her iş için onlara ihtiyacınız vardır Bunlar bütün kimyasal tepkimeleri başlatan kıvılcımlardır Aslında, enzimler olmadan, vitaminleriniz, mineralleriniz ve hormonlarınız işlerini yapamaz ve besinleri sindiremezsiniz İyi bir sindirimle beraber dengeli hormonlar, emilim ve gıdaların asimilasyonu mükemmel cilt için vazgeçilmezdir
Vücutlarımızdaki enzimlerin sınırlı olduğuna ve bunlarla ömür boyu idare etmek zorunda olduğumuza inanılır Bu, size miras kalan belli bir miktar parayla aynı şeydir Eğer bu parayı sürekli harcarsanız ve yerine yenisini koymazsanız mirasınız tükenir
Vücudumuzun düzgün bir sindirim için doğal olarak %25 oranında enzim ürettiği hesaplanmıştır ve geri katanını da yediklerimizle almamız gerekmektedir Sorun, tipik Batı beslenme düzeninin, eksik olan %75′lik enzimi karşılama konusunda yetersiz kalmasıdır Yiyeceklerinizi 118°den yüksek sıcaklıklarda pişirirseniz, içindeki çoğu enzimin yok olmasına neden olursunuz Hatta bazı enzimler 105°de bile yok olurlar Bu doğal enzimler yok olduğunda gereken miktarın %100′ünü vücudunuzun sağlaması gerekir, bu da cepten harcamak demektir
Bazı uzmanlar enzim bankamızdaki azalmanın sebebinin çoğunlukla pişmiş gıdalar yemekten kaynaklandığına inanmaktadır-ki bu da erken yaşlanmaya sebep olur Hücreler bölünmeyi bırakır, bağışıklık sistemimiz daha önceden kolaylıkla baş edebildiği durumlar karşısında zorlanmaya başlar ve sindirim problemleri yaşamaya başlarız 85 yaşındaki bir kadının enzim aktivite seviyesinin 18 yaşındaki birinin 1/30′u olmasının sebebi budur
Viyana Üniversitesi Profesörü Hans Eppinger, çiğ yiyecekler bakımından zengin bir diyetin hücre yenilenmesi ve küçük kan dolaşımına faydalı olduğunu bulmuştur Bu da, kılcal damarlar aracılığıyla taşınan besinlerin dolaşımlarını çok daha rahat tamamladıklarını ve atıklardan da kurtulmayı rahatlıkla başardıkları anlamına geliyor Doğal enzimler aynı zamanda bazı güzellik vitaminlerinizin ve minerallerinizin tamamen emilmelerini sağlar O nedenle, pişmiş sebze yerine çiğ sebzelerden yapılmış salatalar ve kurutulmuş meyve yerine de tazelerini yiyin
Püf noktası
Günde en az bir kere çiğ besin tüketin Sindirim sisteminize en önce çiğ besinlerin enzimlerinin ulaşması için yemeğe başladığınızda ilk olarak çiğ besinleri tüketin

Alıntı Yaparak Cevapla