Konu
:
Tavuk Suyuna Ekşili Corba Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Suyuna Ekşili Corba Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Suyuna Ekşili Corba Tarifi
Malzemeler:
Yarım adet
tavuk
göğüs eti
30 gr
margarin
2 çorba kaşığı un
1 adet
limon
Yapılışı:
Tavuk göğsü yıkanır
5 bardak su ve tuz koyulan tencerede
tavuk
göğsü derisi ile birlikte haşlanır
Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kenarda bekletilir
Haşlanmış
tavuk
eti ufak parçalara ayırılır
Ayrı bir tencerede un yağ ile birlikte pembeleşene dek kavrulur
Bir bardak ılık
tavuk
suyu iyice yedirilerek una ilave edilir
Topak oluşmaması için çok yavaş dökülmeli ve iyice karıştırılmalıdır
Hazırlanan karışım kalan
tavuk
suyuna ilave edilir ve iyice karıştırılır
Etlerde içine atıldıktan sonra karıştırılarak 3-4 dk
kadar kaynatılır
Çorba arzu edilen kıvama geldiğinde içerisine
limon
suyuda ilave edilerek sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul