Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi



180 gr pirinç

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet tavuk göğüs eti

250 gr mantar

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 lt tavuk suyu

½ çay kaşığı tarhun

¼ çay kaşığı kekik

¼ çay kaşığı tuz

1/8 çay kaşığı karabiber

300 ml krema

3 yemek kaşığı mısır nişastası

Bir tencerede sıvıyağını ısıtın Küçük küçük doğradığınız soğanları, ince ince kıyılmış sarımsağı, ince dilimlenmiş mantarları ve küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip, sürekli karıştırarak 5-8 dakika kadar soteliyin

Üzerine tavuk suyu, pirinç, tarhun, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin

Bir kasede 2-3 yemek kaşığı krema ile unu pürüzsüz olana kadar karıştırın Kaynayan çorbaya sürekli karıştırarak bu karışımı ve kalan kremayı azar azar ekleyin

Çorba koyulaşana kadar 3-5 dakika daha arada karıştırarak pişirmeye devam edin

Alıntı Yaparak Cevapla