Konu
:
Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
180 gr pirinç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet tavuk göğüs eti
250 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 lt tavuk suyu
½ çay kaşığı tarhun
¼ çay kaşığı kekik
¼ çay kaşığı tuz
1/8 çay kaşığı karabiber
300 ml krema
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Bir tencerede sıvıyağını ısıtın
Küçük küçük doğradığınız soğanları, ince ince kıyılmış sarımsağı, ince dilimlenmiş mantarları ve küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip, sürekli karıştırarak 5-8 dakika kadar soteliyin
Üzerine tavuk suyu, pirinç, tarhun, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin
Bir kasede 2-3 yemek kaşığı krema ile unu pürüzsüz olana kadar karıştırın
Kaynayan çorbaya sürekli karıştırarak bu karışımı ve kalan kremayı azar azar ekleyin
Çorba koyulaşana kadar 3-5 dakika daha arada karıştırarak pişirmeye devam edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul