Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Helle Corbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Helle Corbası Tarifi



Malzemeler:
4 su bardağı et suyu veya su
3 çorba kaşığı un
5-6 adet domates yada bir kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Nane

Yapılışı:
Yağ ile un bir tencereye konulup un hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte karıştırılarak kavrulur Domatesler rendelenerek kavrulmuş una ilave edilip karıştırarak 2 dk kadar kavrulur Domates yoksa salça su ile sulandırılarak kullanılabilir Ardından su veya et suyu azar azar katılarak karışım iyice ezilir 10-15 dk kadar orta hararetli ateşte kaynatılır İstenen koyuluğu gelince ateşten alınır ve üzerine nane serpilerek sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla