Konu
:
Yüzük Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yüzük Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi ( Osmaniye )
Malzemesi:
1 kg kadar un
Yeterince su ve tuz
Nohut ve ekşi
İç harcı için : Yarım kg kuru soğan
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber
Sosu için:
1 su bardağı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
Bir miktar kuru nane
Yapılışı:
1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
İç harcı: Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır
Kıyılan bu soğanın içine kıyma, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır
Önceden hazırlanan hamur küçük pazı haline getirilerek kare, kare kesilir
Bu karelerin içine hazırlanan harç konularak hamurun ağzı kapatılır
Bu hamur dinlenmeye bırakılır
Bir miktar nohut haşlanır
Nohut haşlandıktan sonra su ilave edilir ve su kaynatılır
Kaynayan suya hazırlanan hamur konularak su birazda hamur ile kaynatılır
Hamur kaynadıktan sonra bir miktar ekşi ilave edilir
Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenir
Hazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülür
Böylece çorba hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul