Konu
:
Yüzük Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yüzük Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 kg
un
1/2 kg
yağsız iri kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
1 yumurta
1 adet limon suyu
1 bardak haşlanmış nohut
yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir
Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir
Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır
Bir tencerede 3 litre kadar su kaynatıp kapatılan hamurları ve pişmiş nohudu içine atarız
Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta oluşturduğumuz salça, yağ ve baharat karışımını yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul