Konu
:
Yüzük Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yüzük Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
2 bas soğan
1 tatlı kasığı karabiber ve tuz
1 demet maydanoz
1 yemek kasığı salca
1 kg un
250 gr nohut
3 limon
1 yemek kasığı kuru nane
1 cay bardağı katı yağ
2 yemek kasığı biber salcası
yeteri kadar su ve tuz
Yapılışı
Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur
Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi icerisinde uzerine nemli bir bez ortulerek biraz bekletilir
Soğan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz, biber salcası ile bir karısım haline gelecek sekilde hepsi birden karıstırılır
Hazırlanan kıyma bir tabak icerisine alınarak kaldırılır
Bekletilen hamur bezeler halinde tahta uzerinde acılarak kucuk kareler halinde kesilir
Kesilen kareler icerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur
Kare hamurun dort kosesi bir araya getirilerek kapatılır
Bu sekilde hazırlanan corba unlanarak bir kenara bırakılır
Diğer taraftan tencere icerisine bir miktar su konarak ayıklanan nohutlar haslanır
Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yuzuk corbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun icinde dokulur
20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dokulerek atesten indirilir
Tava icerisine konan yağ eritilir
Eriyen yağa salca ilave edilir, nanesiyle birlikte corbanın uzerine dokulur
Kaselere konarak servis yapılır
afiyet olsun:)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul