Yalnız Mesajı Göster

Yüzük Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi



Yüzük Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo kıyma

2 bas soğan

1 tatlı kasığı karabiber ve tuz

1 demet maydanoz

1 yemek kasığı salca

1 kg un

250 gr nohut

3 limon

1 yemek kasığı kuru nane

1 cay bardağı katı yağ

2 yemek kasığı biber salcası

yeteri kadar su ve tuz

Yapılışı

Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur

Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi icerisinde uzerine nemli bir bez ortulerek biraz bekletilir Soğan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz, biber salcası ile bir karısım haline gelecek sekilde hepsi birden karıstırılır Hazırlanan kıyma bir tabak icerisine alınarak kaldırılır Bekletilen hamur bezeler halinde tahta uzerinde acılarak kucuk kareler halinde kesilir

Kesilen kareler icerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur

Kare hamurun dort kosesi bir araya getirilerek kapatılır

Bu sekilde hazırlanan corba unlanarak bir kenara bırakılır Diğer taraftan tencere icerisine bir miktar su konarak ayıklanan nohutlar haslanır

Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yuzuk corbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun icinde dokulur

20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dokulerek atesten indirilir

Tava icerisine konan yağ eritilir Eriyen yağa salca ilave edilir, nanesiyle birlikte corbanın uzerine dokulurKaselere konarak servis yapılırafiyet olsun:)

Alıntı Yaparak Cevapla