Konu
:
Borsch (Bors) Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Borsch (Bors) Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Borsch (Bors) Çorbası Tarifi
Borsch (Bors) Çorbası TariFi
Malzemesi:
8 bardak et suyu
2 bardak su
3 büyük soğan
200 gr
lahana
1 büyük patates
3 büyük kereviz
3 büyük domates
2 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
4 diş sarmısak
1/2 fındık büyüklüğünde limon tuzu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Kabukları soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş 3 büyük pancara, doğulmuş 4 diş sarmısak ilave ederek hepsini iyice karıştırın
Sarımsaklı pancarların üstlerine yarım fındık büyüklüğünde limon tozu oturtun ve bir tarafa bırakın
Diğer taraftan bir tavaya 2 çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış 3 büyük baş soğan koyarak soğanlar iyice ölüp de pembe bir renk alana kadar kavurun
Bunlara kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ile uzunca keserek bir tarafa bıraktığınız pancarları ilave edin
Pancarlar ölmüş bir hal alana kadar kavurun
Kavrulma sona erince bunları olduğu gibi tencereye atarın
Üstlerine yarım parmak eninde doğranmış kerevizi, demet halinde bağlanmış maydanozları, 1 defne yaprağını, yarım çorba kaşığı toz şekeri ve 2 bardak su ile et suyunu katın
Sebzeler hafifçe pişmeye başlayana kadar bunları 45 dakika pişirin
Çorbanın içinden maydanoz demetini çıkarın
Buna yine küçük kesilmiş patatesi ilave ederek 30 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul