Konu
:
Kereviz Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Çorbasi Tarifi
KEREVIZ ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet kereviz
1 baş soğan
Yarım kilo süt
1-2 tanekarabiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta sarısı
1 kutu krema
HAZIRLANIŞI
1-2 kez yağda çevrilir
Üzerine yarım kilo Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğansüt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir
Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır
Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir
1-2 taşım daha kaynatılır
Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur
Arzuya göre tuz ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul