Konu
:
Marullu Bezelye Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Marullu Bezelye Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marullu Bezelye Çorbasi Tarifi
MARULLU BEZELYE ÇORBASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 litre et suyu veya tavuk suyu,
4 marulun göbeği,
200 gram bezelye,
1 bardak zeytinyağı,
4 dilim ekmek,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 kahve fincanı margarin yağı
Yapımı:
Marulları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince doğramalı
Bir kuşanede et suyunu kaynatmalı
Su kaynamaya başlayınca bezelyeyle doğranmış marulu içine atmalı ve bir saat kadar bunları kaynatmalı
Bezelyeyle marul iyice dağılınca bunları bir süzgeçten geçirerek püre durumuna getirmeli
Sonra ezilerek süzgeçten geçirilmiş bu çorbayı gene ateşe oturtmalı
Beri yanda ekmek dilimlerini iri tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı
Sonra bunları içinde bir bardak kızgın zeytinyağı bulunan bir tavanın içine atmalı ve kızartmalı
Kızaran ekmekleri kevgirle tavadan alıp kaynamaya başlayan çorbanın içine atmalı
Kuşaneyi ateşten indirip bir kâseye boşaltmalı ve çorbayı sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul