Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Yerelması Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Yerelması Çorbası Tarifi



Tavuklu Yerelması Çorbası tarifi

Malzemeler:

- 1 adet patates

- 1 adet havuç

- 3 adet yer elması (orta boy)

- 1 tavuk budu

- 4 su bardağı su

- Yarım çay kaşığı kişniş

- Tuz, karabiber,

Yapılışı:

1- Tavuk budu 4-45 su bardağı su ile haşlanır Kemiğinden ayırılıp didiklenir

2- Havuç, yerelması ve patates rendenin ince tarafıyla rendelenir Bir tencereye yağ ilave edilip hafifçe kavrulur

3- Kavrulan sebzelerin üzerine, tavuk suyu ve etleri ilave edilir Kişniş, karabiber ve tuz da eklenip pişmeye bırakılır,

4- 15 dakika kadar pişirilen çorba servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla