Konu
:
Şiş Börek Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şiş Börek Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şiş Börek Çorbası Tarifi
Şiş Börek Çorbası Tarifi
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik)
Mantı malzemesi:
22 adet mantı
100 gr
mayasız hamur
50 gr
Pirinç
50 gr
Kıyma
150 gr
tuzlu yoğurt
Karabiber
500 gr
su
1 çorba kaşığı soğan
YAPILIŞI
Bu çorbanın mantısı kendine has bir mantı türü olup şapka şeklindedir
Un elenir
Su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir
Küçük parçalara ayrılarak elle inceItilip içine hazırlanan hamurun ortasına kıyma konulur
Üçgen şeklinde katlan~p iki ucu kıvrılmak suretiyle şapka haline getirilir
Mantıların büyüklüğü; her iki mantının, bir çorba kaşığını dolduracak irilikte olması gerekir
Hazırlanan mantılar bir tarafa alınır
Tencereye su ve pirinç eklenerek kaynamaya başlayınca içine mantılar eklenir
Bir iki taşım daha kaynayınca tuzlu yoğurt eklenerek 10 dk
daha kaynatılır
Kaynatma sırasında tencerenin kapağı açık bırakılmalıdır
Daha sonra ateşten alınarak sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul