Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çorbası Tarifi



Kabak Çorbası

MALZEMELER
2 adet Kabak
3 çorba kasigi un
Yarim Çay bardagi ayçiçek yagi
1 çorba kasigi margarin
750 ml süt
25 su bardagi su
Yarim demet dereotu

YAPILIŞ TARİFİ
Unu ayçiçek yaginda kavurup kabagi rendeleyelim
Süt ,su ve kabagi kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayincaya kadar karistiralim
Kavrulmus un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktirKaristirdikça düzelecektir
Çorba kaynadiktan sonra kivami koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim
Dereotunu son anda ekleyin
Çorbayi ocaktan indirdigimizde üzerine bir kasik yagda kizdirdigimiz kirmizi biberi dökelim

Kabak Çorbası

Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt,
4 su bardağı su,
3 adet orta büyüklükte kabak,
2 yemek kaşığı margarin,
1 yemek kaşığı nane,
1 kahve fincanı un,
1 adet yumurta sarısı
Yeterince tuz

Hazırlanışı:
Kabakları iyice soyarak uygun büyüklükte bir tencerenin içine rendeleyelim Bir miktar su koyup haşladıktan sonra haşlanan kabakları süzelim Unu ayrı bir tavaya koyduğumuz yağda pembeleşinceye kadar kavuralım Yumurta sarısını ve yoğurdu haşlanmış kabakların suyuna ilave ederek karıştıralım Kavurduğumuz unu ve süzülmüş kabakları hazırladığımız karışıma ilave edelim 8-10 dakika kaynadıktan sonra nanemizi ilave edelim ve servise sunalım

KABAK ÇORBASI

5 Kabak
1 Çorba kaşığı un
1 Ufak soğan ya da birkaç tane taze soğan
1 Yumurtanın sarısı
Biraz tereotu, tuz, karabiber
2 Kaşık sade yağ
Yeteri kadar su
Yarım bardak yoğurt

Kabakların kabuklarını kazıdıktan sonra onları ufak ufak doğrayın, öte yanda yine ufak ufak doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşin-ceye kadar kavurun ve sonra buna unu da ekleyerek ikisini de birlikte biraz daha kavurun
Unla soğan kavrulunca buna ufak doğradığınız kabakları da katıp yanmaması için sürekli bir şekilde karıştırarak biraz pişirin
Sonra yeteri kadar su koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeyi sürdürün ve çorbaya son olarak yoğurdu, yumurtanın sarısını, tuzu ve biberi de koyup hemen servis yapın

KABAK ÇORBASI

4 kişilik
1 kilo sakız kabağı,
1 küçük soğan,
1'er bardak sebze ve et suyu,
az süt,
kıyılmış maydanoz

Kabakları soyup dilimleyin Kabakları ve soğanı et ve sebze suyunda yaklaşık 15 dakika pişirin Çorbayı mikserden geçirin, süt ilave edin Kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın

Kabak Çorbası

Malzemeler
1 kg kabak (ince dilimler halinde dilimlenmiş)
6 çorba kaşığı zeytinyağı (90 ml)
5 su bardağı tavuk suyu (1,25 lt)
2 su bardağı süt (500 ml)
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy patates (küp şeklinde kesilmiş)
2 diş dövülmüş sarımsak
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
6 adet taze nane yaprağı
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Arzunuza söre kızarmış tost ekmeği dilimleri veya küp kesilmiş kızarmış ekmek parçaları

Yapılışı
Soğanları çok ince kıyıp, derin bir tencerede, 3 çorba kaşığı zeytinyağı iie kavurun Kabakları ilave edip, 10 dk kadar pişirin
Küp şeklinde doğranımış patatesleri ve tavuk suyunu pişmiş kabaklara ekleyerek, 40 dk kadar orta ateşte pişirin
Sebze karışımınızı ateşten alın ve biraz ılındıktan sonra, krema haline gelinceye kadar, robotta çekin
Nane, dereotu, sarımsak ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını mikserde çekin Bu karışıma 2 adet çırpılmış yumurta ve rende kaşar peynirini ilave edin
Robotta krema haline getirdiğiniz sebze karışımını, tencereye aktarın 2 su bardağı süt, tuz, biber ve yukarıda hazırladığınız karışımı çorbanıza ilave edip, kısık ateşte, 10 dk daha pişirin
Çorbanızı ateşten alın Sıcak çorba kaselerinde, arzunuza göre; 1/2 dilim kızarmış tost ekmeği veya küp kesilmiş kızarmış ekmek parçaları ile servis yapın

KABAK ÇORBASI

Malzeme:
yarım kilo kabak
1 yumurta
nane
2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
kırmızı biber
250 gr yoğurt
1 çay bardağı un
8 bardak su

Yapılışı:
Kabaklar soyulur ve rendelenir Suyla beraber kabaklar pişirilir Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un iyice karıştırılarak kaynamakta olan kabaklı suya döküp karıştırılır Unun kokusu gidene kadar kaynatılır Tuz ve biberini katıp üstüne yağ ve nane ilave edip çorbaya dökülür

Kabak Çorbası

6 adet kabak
4 adet yeşil soğan
2 adet sivri biber
2 kaşık nişasta
2 adet soyulmuş domates
Yarım kaşık salça
Yarım bardak ayçiçek yağı
Dereotu
Tuz
İstenirse baharat
6 bardak et suyu

Kabakları soyup yıkadıktan sonra ufak ufak doğrayıp, yağda kavurun Taze soğanı, domatesleri ve sivri biberleri doğrayıp ilave ettikten sonra biraz daha kavurun Tuzunu ve baharatını koyun Salçayı ve et suyunu da ilave edip karıştırın ve kaynatın Kabaklar pişince dereotunu da katın En son nişastayı soğuk suda eritip çorbaya katın, bir taşım kaynasın, söndürün Çorbanız hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla