Konu
:
Paçalı Börülce Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paçalı Börülce Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paçalı Börülce Çorbası Tarifi
PAÇALI BÖRÜLCE ÇORBASI
Malzemesi:
200 gr
koyun
eti
4 kahve fincanı un
200 gr
börülce
1 tutam tarçın
2 adet
yumurta
1 baş
soğan
3 adet paça (paça suyu)
4 kaşık zeytinyağı
tuz ve kara
biber
Hazırlanışı:
Unu temiz bir yüzey üzerine koyarak ortasını çukurlaştırın
Yumurtaları buraya kırın
Çok az ılık su da koyarak 10 dakika kadar iyice yoğurun
Hamuru zaman zaman un eleyerek bir merdane ile açın
Elde ettiğiniz bu yufkayı 2x3 cm
lik parçalar halinde kesin
Bir saat kadar açık havada bırakarak kuruttuğunuz bu erişteleri daha sonra tuzlu, kaynar suya atın
Makarna kıvamında haşlayın
Suyunu süzüp bir kenarda bekletin
Bu arada paçaları temizleyip pişirin
İyice yıkanmış eti, zeytinyağı ile bir kapta kavrulmuş
soğan
ları ilave ederek iyice kızartın
Etler kızardıktan sonra ılık suda eritilmiş
domates
salçasını katın
Tarçın, kara
biber
de serpin
Bir iki dakika daha karıştırın
Temizlenerek bir gece önceden suya konulmuş olan
börülce
yi de ilave edin
Başka kapta pişen paçanın suyundan alın, güveçtekileri tamamen içinde kalacak şekilde doldurun, üç dört parmak da fazla
koyun
Börülceler iyice yumuşayana kadar pişirin, kemiklerinden ayrılmış paçaları ve haşlanmış erişteyi de güvece
koyun
ve tuzu da ilave edin
Biraz daha paça suyu koyarak bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirin servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul