10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Mantar Corbası
500 gram taze mantar
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet limonun suyu
2 litre et suyu
100 gram margarin
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için
200 gram yoğurt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
Mantarları, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 adet limonun suyu ve 1/2 litre su ile 5-6 dakika haşlayalım
Haşlama suyundan 1 su bardağı ayırıp,mantarları süzelim Haşladığımız mantarları da ufak ufak kıyalım
Kuru soğanı rendeleyip, 100 gram margarin yağında pembeleştirdikten sonra, ince kıydığımız mantarları ilave ederek, biraz daha kavuralım
Ayırdığımız 1 su bardağı mantar suyunu ve 2 litre et suyunu da koyup, kaynatalım
Başka bir kapta, 200 gram yoğurt, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un ve limon suyu ilava edelim Bir taşım kaynatıp, kaynamakta olan çorbaya karıştırarak, katalım
Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek, çorbamız kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|