Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Mantar Corbası

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Mantar Corbası



500 gram taze mantar

1 adet büyük boy kuru soğan

1 adet limonun suyu

2 litre et suyu

100 gram margarin

Tuz

Karabiber

Terbiyesi için

200 gram yoğurt

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı un

Yarım limon suyu

Mantarları, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 adet limonun suyu ve 1/2 litre su ile 5-6 dakika haşlayalım

Haşlama suyundan 1 su bardağı ayırıp,mantarları süzelim Haşladığımız mantarları da ufak ufak kıyalım

Kuru soğanı rendeleyip, 100 gram margarin yağında pembeleştirdikten sonra, ince kıydığımız mantarları ilave ederek, biraz daha kavuralım

Ayırdığımız 1 su bardağı mantar suyunu ve 2 litre et suyunu da koyup, kaynatalım

Başka bir kapta, 200 gram yoğurt, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un ve limon suyu ilava edelim Bir taşım kaynatıp, kaynamakta olan çorbaya karıştırarak, katalım

Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek, çorbamız kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla