Konu
:
Arpa Şehriyeli Domates Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriyeli Domates Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriyeli Domates Çorbasi Tarifi
ARPA ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI
Kullanılacak malzeme:
150 gram arpa şehriye,
3 kahve fincanı domates salçası,
2+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,
1+1/2 kahve fincanı un,
8 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz
Yapımı:
Arpa şehriyeleri, içinde kaynar tuzlu su bulunan ateşteki tencereye atmalı ve şehriyeler az pişinceye kadar bunları haşlamak Sonra suyunu süzüp dökmeli ve soğuk suyla birkaç defa yıkamalı, bir kenara süzülmüş olarak bırakmalı
Beri yanda bir tencereye domates salçasıyle yeteri kadar tuzu koymalı, sonra ılık et suyunu azar azar katarak salçayı önce sulandırmalı, sonra et suyuna iyice yedirmeli
Et suyuyla domates salçası iyice karışınca tencereyi ateşe oturtmalı
Bir başka kuşaneye sadeyağı koyup ateşe oturtmalı
Yağ eriyince bunu çabuk çabuk karıştırırken bir elekten geçirerek unu içine azar azar katıp yağa yedirmeli
Karıştırmaya ara vermeksizin yağlı unu iki dakika kavurmalı
Sonra bunu karıştırmaya devam ederek salçalı sıcak et suyunu sicim gibi ince akıtarak yağlı una yedirmeli
Et suyunun katılması sona erince az pişmiş arpa şehriyelerini de katmalı ve on-onbeş dakika kadar çorbayı kaynatmalı
Sonra ateşten indirip çukur tabaklara veya çorba kâselerine bölmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul