Konu
:
Karnabaharli Çiftlik Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karnabaharli Çiftlik Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabaharli Çiftlik Çorbasi Tarifi
KARNABAHARLI ÇİFTLİK ÇORBASI
Küçük bir soğanı rendelemeli ve 4 çorba kaşığı zeytinyağıyle 30 gram sadeyağını da katarak bir kuşanede soğanı kavurmalı
Soğan pembeleşince 200 gram temizlenmiş ve yıkanmış kırık pirinçle 50 gram kuru iç baklayı soğanın içine atmalı
6 bardak et suyunu da kattıktan sonra kuşanenin kapağını yarı yarıya örterek içindekileri on dakika kadar kaynatmalı
Bu süre sonunda küçük parçalar halinde koparılmış bir karnabaharın sadece çiçeklerini tenceredekilere katmalı
Pirinç, bakla ve karnabahar iyice eriyinceye kadar kaynatmalı
Gerekirse biraz daha et suyu katmalı
Sebze ve pirinç dağılınca helmelenmiş çorbaya bir kaşık kadar, daha margarin yağı atmalı
Şöyle bir karıştırıp yağı eritince tencereyi ateşten indirmeli, çorbanın içine yarım bardak rendelenmiş kaşer peyniri atmalı
Çorbayı iyice karıştırıp rendelenmiş peyniri dağıttıktan sonra bunu çorba servis kâsesine boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul