Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Köy Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Köy Çorbası Tarifi



Köfteli Köy Çorbası Tarifi

1 Su bardağı tarhana
1 Su bardağı nohut
3 Adet dolma biberi
4 Adet taze soğan
1 Adet olgun domates
Yarım çorba kaşığı salça
7 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1,5 Tatlı kaşığı tuz
2,5 Su bardağı su
7 Su bardağı etsuyu
Köftesi İçin;
200 gr yağsız dana kıyması
Yarım adet küçük kuru soğan
1 Dilim bayat ekmek içi
Yarım tatlı; kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

# İlk işlem olarak tarhana, 2,5 su bardağı soğukuk suya ıslatılır
# Daha sonra köfte hazırlanır Rende soğan yoğurma kabına alınır, üzerine bayat ekmek içi eklenir, ekmek hamur halini alana kadar karıştırılır
# Üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir, 3 - 4 dakika yoğrulur, fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır
# Köfteler, içinde bir miktar un olan küçük bir tepsiye konur, tepsi sallanarak köfteler unlanır
# Tencereye ayçiçeği yağı konur, üzerine ince kıyılmış taze soğanın beyaz kısmı; eklenir, biraz kavrulunca ince kıyılmış dolma biberi katılır
# Dolma biberinin rengi değişince salça, rende domates ve suda bekleyen tarhana suyu ile birlikte ilave edilir, en son etsuyu ve tuz katılır
# Çorba sürekli karıştırılır, ısınmaya başlayınca haşlanmış nohut ve taze soğanın ince kıyılmş yeşil kısmı atılır
# Çorba kaynama noktasına gelince köfteler katılır, ocak kısık ayara getirilir, köfteler zedelenmeyecek şekilde ara sıra karıştırılarak 15 -20 dakika pişirilir
# Sıcak olarak sofraya getirilir
Not: Köfteli köy çorbasına arzuya göre 2 diş ince kıyılmış sarımsak eklenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla