Konu
:
Çelebi Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çelebi Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çelebi Çorbasi Tarifi
ÇELEBİ ÇORBASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
300 gram taze iç bezelye,
300 gram haşlanmış tavuk,
50 gram tütsülenmiş dil,
6 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
Tuzlu kaynar suda bezelyeleri haşladıktan sonra bunların suyunu döküp bir kenarda tutmalı
Dille tavuk parçalarını tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı
Bir tencereye et suyunu koyup kaynatmalı
Su kaynamaya başlayınca bezelyeyi doğranmış tavuk ve dili katmalı
Tuzunu ve biberini de serptikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten indirmeli ve servis kâsesine aktarıp sofraya çıkarmalı
isteyenler bu çorbaya rendelenmiş kaşer peyniri de serpebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul