Konu
:
Sebzeli Buğday Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Buğday Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Buğday Çorbası Tarifi
Sebzeli Buğday Çorbası Tarifi
1 Çay bardağı aşurelik buğday
1 Adet orta boy pırasa
3 Adet kereviz sapı
1 Çay bardağı haşlanmış bezelye
1 Çay bardağı haşlanmış mısır
1 Adet halka doğranmış etli kırmızı biber
2 Yemek kaşığı prinç
1 Adet etsuyu (bulyon)
2 Yemek kaşığı tereyağı
3 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı kıyılmış ıspanak
1 Tatlı kaşığı tuz
Buğdayı yıkayıp 6 bardak su ile orta ateşte yumuşayıncaya dek haşlayınız
Buğday suyunu çektikçe Bosch su kaynatıcınızdan kaynamış su ekleyerek su seviyesini sabit tutunuz
Haşlama işlemi bitince pirinci, et suyunu, kerevizi koyunuz ve kaynatmaya devam ediniz
Pırasayı boyuna ikiye kesiniz
2-3 mm kalınlığında doğrayınız
Bir tavada tereyağı ile kavurunuz ve mısır, bezelye ve etli kırmızı biberle beraber kaynayan çorbaya ekleyiniz
Sebzeler pişip çorba koyulaştığından kıyılmış ıspanağı ve maydanozu ilave ediniz
Çorbayı servis tabağına alıp sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul