Konu
:
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )
Malzemeler:
5 su bardağı su
1/2 kilo karnabahar
1 büyük boy soğan
1 orta boy havuç
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağı koyarak küp doğranmış soğanları pambeleşinceye kadar kavurun
Küçük parçalara ayrılmış karnabaharları da ekleyerek 10 dakika ateşte tutun
Küçük doğranmış haşlanmış havuçlarıda ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırın
Daha sonra süzgeçle süzüp püre haline getirip tekrar tencereye alın
Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek 20-25 dakika daha pisişirin
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile unu kaynamakta olan çorbadan 2-3 kaşık alarak birlikte çırpın
Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya katın
Üzereine limon katarak servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul