Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )



Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )

Malzemeler:
5 su bardağı su
1/2 kilo karnabahar
1 büyük boy soğan
1 orta boy havuç
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağı koyarak küp doğranmış soğanları pambeleşinceye kadar kavurunKüçük parçalara ayrılmış karnabaharları da ekleyerek 10 dakika ateşte tutunKüçük doğranmış haşlanmış havuçlarıda ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırınDaha sonra süzgeçle süzüp püre haline getirip tekrar tencereye alınYeterince tuz ve karabiber ekleyerek 20-25 dakika daha pisişirinAyrı bir kapta yumurta sarısı ile unu kaynamakta olan çorbadan 2-3 kaşık alarak birlikte çırpınTerbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya katınÜzereine limon katarak servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla