Konu
:
Lalegül Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lalegül Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lalegül Çorbası Tarifi
Lalegül Çorbası Tarifi
Malzemeler:
3 adet orta boy kuru
soğan
1 adet et bulyon
2 dolu yemek kaşığı un
2 su bardağı
süt
2 yemek kaşığı
krema
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı
mısır
özü yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Az miktar rendelenmiş kaşar
peynir
i
Az miktar kara
biber
Az miktar pul
biber
5 parça kızartılmış kıtır ekmek
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle margarin ve
mısır
özü yağı derin bir tencereye konulup eritilir
Yağ erirken kuru
soğan
lar küp küp doğranıp kızan yağa eklenir ve orta ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur
Soğanlar pembeleşince un eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur
Az miktar soğuk su,
süt
, et bulyon, kara
biber
,
krema
ve tuz eklenerek, topaklaşmaması için çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılır
Hazırlanan bu karışım ağır ateşte kaynatılarak çorba kıvamına getirilir
Ayrı bir tavaya tereyağı eklenir ve 5 adet yassı kıtır ekmek bu tavada altüst yapılarak kızartılır
Kaynayan çorba servis kâselerine alındıktan sonra fırın tepsisine dizilir ve üzerine az miktar rendelenmiş kaşar
peynir
i serpilerek 180 derecede 1 dakika boyunca kaşar
peynir
inin erimesi için bekletilir
Hazırlanan çorbanın üzerine kıtır ekmek parçaları eklenir ve üzeri önceden ayrı bir tavada hazırlanan tereyağlı pul
biber
sosuyla süslenerek sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul