Konu
:
Pastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifi
Pastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbası
yarım bayat ekmek
2 yemek kaşığı Teremyağ
2 yumurtanın sarısı
300 ml süt
Yarım bayat ekmeği 2 su bardağı et suyunun içinde yumuşayıncaya kadar kaynatın
El blebdırından geçirin
2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin
2 sap yeşil soğanı incecik kıyıp, 2 adet yumurta sarısını 1 kasede 300ml süt ile iyice çırpın
1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbasını pakette yazdığı şekilde pişirip, blendırdan geçirdiğiniz ekmekleri ilave edip bir taşım kaynatıp pişen çorbayı ateşten alın
Daha sonra yumurtalı karışımı azar azar karıştırarak çorbaya ilave edin
Ayrıca 2 yemek kaşığı kıyılmış pastırmayı 1-2 dakika kavurun
10 gr tereyağı ilave edin
3 dilim ekmeğin kenarlarını kesip küçük küpler halinde doğrayın ve aynı tavada kızartın
Çorbayı kaselere dağıtın
Üstüne kızarmış ekmek, kavrulmuş pastırma ve doğranmış yeşil soğan serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul