Konu
:
Etli Borş Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Borş Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Borş Çorbası Tarifi
ETLİ BORŞ ÇORBASI
Malzemesi:
1/2 kg
parça
sığır
eti
1/4 bardak tereyağı
3 dilinmiş
havuç
1/2 bardak kıyılmış
kereviz
4 kıyılmış
soğan
2 litre et suyu
4 kıyılmış pancar
3 doğranmış
patates
1 bardak kıyılmış lahana
2 bardak bütün
domates
1 defne yaprağı
1 diş dövülmüş
sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1-2 sap maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Her servis için; 1 çorba kaşığı
yoğurt
Hazırlanışı:
Büyük bir tencerede eti yağ ile kavurun
Havuç,
kereviz
soğan
katarak kavurmaya devam edin
Pancar, lahana,
domates
defne yaprağı,
sarımsak
, tuz, maydanoz ve şeker ilave edip hafif ateşte bir saat pişirin
Patatesleri katın
15 dakika daha pişirin
Bu çorba kışın sıcak yazın ise soğuk olarak içilebilir
Not: Etli Borş çorbasında verilen bütün sebzeleri çok kalın rende ile rendeleyebilirsiniz
Özellikle
patates
ve pancar rende yapıldığı takdirde daha güzel ve lezzetli olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul