Yalnız Mesajı Göster

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi



Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Malzemeler

Çorba için;

1 adet bütün tavuk

20-25 adet kurutulmuş acı biber

3 adet soğan

sıvıyağ

tuz

Hamuru için;

10 su bardağı su

2 su bardağı un

2 tatlı kaşığı tuz

Hamurun Yapılışı

Öncelikle tenceremize 6 su bardağı suyu ve 2 tatlı kaşığı

tuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz

Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce

çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş

ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz

Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz

Daha sonra önceden ıslattığımız tepsimize döküyoruz

ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz

Servis edeceğiniz zaman hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz

Çorbanın Yapılışı

Çorba için ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp

düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz,

tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz,

diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz

ve süzgeçte süzüyoruz Geniş bir tencereye yağımızı

döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz

biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip

kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz

tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla