Yalnız Mesajı Göster

Bahar Çorbasi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Çorbasi Tarifi



Bahar Çorbasi

MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon
3 adet yumurta sarisi

YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin Üzerini örtecek
kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk
pisirin
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin (Et suyunu
katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin Aksi halde
karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin Üzerine
kirmizibiber ekin

Alıntı Yaparak Cevapla