Konu
:
Bahar Çorbasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bahar Çorbasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahar Çorbasi Tarifi
Bahar Çorbasi
MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon
3 adet yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin
Üzerini örtecek
kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk
pisirin
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin
(Et suyunu
katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin
Aksi halde
karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin
Üzerine
kirmizibiber ekin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul