Konu
:
Ay Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ay Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Çorbası Tarifi
Ay Çorbası Tarifi
Bir tencereye temizlenmiş 3 keklik, 1 sülün, parçalanmış bir de sığır inciği koyunuz
Üstüne 4 litre su ya da etsuyu doldurunuz Doğranmış 2 havuç, 2 şalgam, birkaç soğan, 1 kereviz kökü ilâve edip kapağı kapayıp orta ateşe sürünüz
Aynı zamanda kızartılmış soğuk bir keklik palazını bayat ekmek içi ile havanda dövüp ezerek elekten geçirdikten sonra hâsıl olan püreyi tenceredeki bulyona karıştırınız
Kaynatmayarak iki dakika ateşte tutup, indirip kâseye koyunuz
Üzerine ekmek tavası serpip servis yapınız
Not: Kalan keklikleri tereyağıyla tencerede kızartıp, tuz ve biraz etsuyu dökerek salça olunca, indirip tabağa boşaltınız ve uygun bir garnitürle servis yapınız
Çorbası nefis olduğu gibi bu tarzda kızartması da lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul