10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazı Çorbası Tarifi
Malzemeler- 1 bağ pazı sapı
- 1 patates
- 1 baş orta boy soğan
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
- 6 su bardağı soğuk su
- 1 tablet tavuk bulyon veya 1 bardak et ya da tavuk suyu
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı (acı) kırmızı pul biber
- 1 limon
Yapılışı
Pazı saplarını yıka, yarım santimetreden ince ince kıy Patatesi rendele, soğanı yemeklik şekilde kıy Altı su bardağı suyu tencereye koy Soğanı, patatesi, pazı saplarını, mercimeği, pirinci de ilave et, bir taşım kaynat, yağını, tuzunu, tavuk bulyonu ilave et ve bir saat kısıkta pişir
Servis yaparken, sarımsağı bir limon suyuna pul biberler karıştır, üstüne dök
|
|
|