Yalnız Mesajı Göster

Pazı Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Çorbası Tarifi



Malzemeler

• 1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak)
• Yarım su bardağı kırmızı mercimek
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy patates
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 2 çay kaşığı tuz
• 8- 9 su bardağı sıcak su

Sos için:

• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı küzbara
• 6- 8 diş dövülmüş sarımsak
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı

1 Pazıların sadece saplarını ahp incecik doğrayın ve yıkayıp süzün Büyükçe bir tencereye koyun Üzerine yıkayıp süzdüğünüz kırmızı ve yeşil mercimeği ilave edin

2 Havuç ve patatesi soyun Yıkadıktan sonra rendeleyip pazının olduğu tencereye aktarın Yaklaşık 8-9 su bardağı sıcak suyu ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun Arada sırada karıştırarak pişirin

3 Çorba pişince tuz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın

4 Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Üzerine hemen közbara, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve kimyonu ilave edin Birkaç dakika pişirip ocaktan
alın

5 Sosu çorbaya ekleyip karıştırın Sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla