Konu
:
Pazı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pazı Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Pazı Çorbası Tarifi
Malzemeler
• 1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak)
• Yarım su bardağı kırmızı mercimek
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy patates
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 2 çay kaşığı tuz
• 8- 9 su bardağı sıcak su
Sos için:
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı küzbara
• 6- 8 diş dövülmüş sarımsak
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı
1
Pazıların sadece saplarını ahp incecik doğrayın ve yıkayıp süzün
Büyükçe bir tencereye koyun
Üzerine yıkayıp süzdüğünüz kırmızı ve yeşil mercimeği ilave edin
2
Havuç ve patatesi soyun
Yıkadıktan sonra rendeleyip pazının olduğu tencereye aktarın
Yaklaşık 8-9 su bardağı sıcak suyu ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Arada sırada karıştırarak pişirin
3
Çorba pişince tuz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
4
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Üzerine hemen közbara, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve kimyonu ilave edin
Birkaç dakika pişirip ocaktan
alın
5
Sosu çorbaya ekleyip karıştırın
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul