Konu
:
Pazı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pazı Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Pazı Çorbası Tarifi
1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak)
½ su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz
8-9 su bardağı sıcak su
Sos için:
1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı küzbara
6-8 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
Pazıların sadece saplarını alıp incecik doğrayın ve yıkayıp süzün
Büyükçe bir tencereye koyun
Üzerine yıkayıp süzdüğünüz kırmızı ve yeşil mercimeği ilave edin
Havuç ve patatesi soyun
Yıkadıktan sonra rendeleyip pazının olduğu tencereye aktarın
Yaklaşık 8-9 su bardağı sıcak suyu ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Arada sırada karıştırarak pişirin
Çorba pişince tuz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Üzerine hemen közbara, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve kimyonu ilave edin
Birkaç dakika pişirip ocaktan alın
Sosu çorbaya ekleyip karıştırın
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul