Konu
:
Ümmüş Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ümmüş Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ümmüş Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Ümmüş Çorbası
Malzemeler
3 adet tavuk baget
2 avuç erişte
2,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Tavuk bagetleri iyice yıkayıp su ile haşlanmaya bırakın
İyice pişince etleri tencereden alıp içine erişteyi koyup pişmeye bırakın
Ayırdığınız tavuk etlerini derilerini ayırdıktan sonra küçük küçük didikleyin ve kaynayan erişteli tavuk suyuna ekleyin
Diğer yanda yoğurt,yumurta ve unu başka bir tencereye koyup iyice çırpın
Hiç su eklemeden ocağa koyup sürekli karıştırarak pişirin
Sakın korkmayın yoğurt kesilmiyor aksine muhallebi gibi kıvamlı bir şekilde pişiyor
Yoğurt ocakta fokurdamaya başlayınca kaynayan tavuk suyundan ilave edip sulandırın
Diğer tenceredeki malzemeleride üstüne ekleyip karıştırarak pişirin
Erişteler pişince çorbanız hazır demektir
Çorba oldukta koyu kıvamlı oluyor
Zaten özelliği buymuş
Ama siz nasıl yemek isterseniz ona göre tavuk suyu ekleyebilirsiniz
Üstüne kızdırılmış kırmızı biberli yağ dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul