Konu
:
Pisi Balık Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Pisi Balık Çorbası
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pisi Balık Çorbası
Malzemesi:
1/2 kg
pisi balığı
1,5 kg
kefal veya başka beyaz etli balık
2 bardak balık suyu
3 kahve kaşığı tuz
2 kahve kaşığı karabiber
4 adet patates
1 soğan
4 su bardağı domates
1 kahve kaşığı kekik
2 defne yaprağı
1 kahve kaşığı tobasco,
1 limonunun suyu,
70 gr
tereyağı
Hazırlanışı:
Balıkların içlerini temizledikten sonra derilerini ve kılçıklarını çıkartın
Balık etlerini iri parçalar halinde kesin
Balık deri ve kılçıklarını 3 bardak suyla bir tencereye koyup ağır ateşte kaynatın ve su iki bardağa inene kadar da kaynatmaya devam edin
Suyu süzüp alın
Bu balık suyundan yararlanacaksınız
Balıkları yıkayıp sularını süzün
Büyük bir tencereye koyun
Üstlerine tuz ve karabiberi ekin
Dört patatesi soyarak küçük parçalar halinde kesin
Patatesleri balığın üstüne koyun
Büyük soğanı soyun ve çok ince doğrayın
Soğan dilimlerini patateslerin üstüne koyun
Bunun üzerine kabukları çıkarılmış, iri kesilmiş olgun domatesleri ilave edin
Defne, kekik ve tobascoyu da katın
İki bardak balık suyunu da tencereye dökün
Önce bir taşım kaynatın ve sonra ağır ateşte iki saat pişirin
Servis yapacağınız zaman limonun suyunu ilave edin sonra da tereyağını katın
Bu erir erimez çorbayı kaseye alarak sorfaya götürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul