Konu
:
İsırganotu Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İsırganotu Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırganotu Çorbası Tarifi
Isırganotu Çorbası Tarifi
1 demet taze ısırganotu ya da 250 gr kuru ısırgan
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısırunu
25 gr tereyağı
5 su bardağı et ya da tavuk suyu
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Eldiven kullanarak ısırganotunu ayıklayıp saplarını atın
Yaprakları kaynayan tuzlu suya aktarıp 10 dakika haşladıktan sonra süzün
Tereyağını çorba tenceresinde eritip üzerine un ve mısır ununu ekledikten sonra, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun
Diğer taraftan, süt ve et suyunu derin bir kapta karıştırıp kavurduğunuz una azar azar ekleyin
Sürekli karıştırarak çorba kaynayıncaya kadar pişirin
Tuz, karabiber, toz şeker ve haşlanmış ısırganotunu ilave ettikten sonra, en az 20 dakika daha pişirip ocaktan alın
Üzerine kırmızı pul biber serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun
İsterseniz el blenderi yardımıyla çorbayı püre haline getirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul