Konu
:
Malagenya Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Malagenya Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malagenya Çorbası Tarifi
Malagenya Çorbası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): İki dilim bayat ekmek içi, 2 diş sarmısak, 2 dolmalık yeşilbiber, 2 domates, birkaç damla sirke, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Malagenya çorbası sıcak yaz günlerinde soğuk olarak içilen bir çorbadır
Bayat ekmek dilimlerinin sert olan kabuk kısımları kesildikten sonra, soğuk suya batırıp ıslatarak iyice ufalanır
Yeşilbiberler yıkanır ve küçük parçalara doğranır
Sonra biberlerle birlikte önceden kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanarak ufak parçalara doğranmış olan domatesler bir tutam tuz ve sarımsakla birlikte büyükçe bir havana konur
Ufalanmış ekmek içleri de havandakilerin içine katıldıktan sonra bunlar bir bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövülür
Karışım bulamaç haline geldikten sonra yeteri kadar karabiber katılır ve genişçe bir çorba kâsesine boşaltılır, iki kaşık zeytinyağıyla birlikte birkaç damla sirke ve dört bardak soğuk su katılarak tahta kaşıkla çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır
Sonra zeytinyağında kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul